OP ZOEK NAAR NIEUWE COLLEGA’S OF EEN NIEUWE UITDAGING?

Vacatures & stageplaatsen

Customer Contact Forum wil de kwalitatieve dienstverlening binnen onze sector versterken. De juiste persoon op de juiste plaats is daarbij van cruciaal belang. Daarom stellen wij onze website open voor onze agenten om hun vacatures en stageplaatsen te posten. Zit er wat bij voor jou?

Ben je zelf tevreden in je job, maar ken je iemand die wel geïnteresseerd zou zijn? Deel gerust. Collega’s onder elkaar, die helpen mekaar.

Als lid van het Customer Contact Forum kunt u jobs plaatsten die voor iedereen zichtbaar zijn via de website.
Voor € 99,- staat uw vacature een maand op onze website en kunnen potentiële kandidaten reageren. 
Een job of stageplaats doorgeven? 

Job / stage toevoegen

Job

Teamleader vestiging Gent (Ledeberg)

De stroomlijn cvba | Bellevue 1 , 9050 Ledeberg | 31 augustus 2018

Wat zal je doen?

Samen met 3 collega-teamleaders ben je verantwoordelijk voor het aansturen van 50 tal klantenadviseurs. Samen met je team streef je ernaar de vooropgestelde doelstellingen inzake bereikbaarheid, productiviteit en kwaliteit te behalen. Als aanspreekpunt is het coachen, begeleiden, motiveren en enthousiasmeren van je team de grootste tijdsbesteding. Je rapporteert rechtstreeks aan de operationeel manager.

contactcenter professional

Pidpa | Desguinlei 246 - 2018 Antwerpen | 06 september 2018

Pidpa is een integraal waterbedrijf in de provincie Antwerpen met meer dan 535.000 klanten. Het contactcenter is het eerste contactpunt van de klant met ons bedrijf, zowel voor telefonische als schriftelijke klantvragen. Het contactcenter wordt bemand door een team van 38 dynamische medewerkers.

Het contactcenter beantwoordt het merendeel van de klantvragen en behandelt deze van a tot z in het klantenbeheersysteem (SAP). Samen met de diensten facturatie en betalingsopvolging zorgen wij voor het klantenbeheer. Als contactcenter professional ben je dan ook de stem van Pidpa.

teamcoach contactcenter

Pidpa | Desguinlei 246 - 2018 Antwerpen | 06 september 2018

Als teamcoach ben je verantwoordelijk voor het motiveren, ontwikkelen en ondersteunen van een team van 10 à 15 medewerkers. Je begeleidt hen intensief bij hun individuele ontplooiing, als ook in hun ontwikkeling als team. Je maakt hierbij gebruik van kwaliteitsmonitoring. Het coachen van medewerkers zal het belangrijkste deel van je tijd innemen.

Je gaat actief op zoek naar verbetermogelijkheden voor medewerkers en voor de werking van het contactcenter. Je bouwt onze dienst mee uit en begeleidt medewerkers bij veranderingen.